SCROLL TO TOP
Η φωτογραφία, μεταξύ τέχνης και επικοινωνίας
Η φωτογραφία, μεταξύ τέχνης και επικοινωνίας

  Η φωτογραφία, μεταξύ τέχνης και επικοινωνίας

  Ένα τυπικό άρθρο, γύρω από τη Φωτογραφία, συνήθως θα ξεκινούσε με τη φράση: «Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις», και αυτό είναι αλήθεια. Ισχύει πως, με την αποτύπωση μιας εικόνας, μπορεί κάποιος να συνοψίσει έτσι απλά τις πιο εκτενείς περιγραφές λόγου. Το ζητούμενο όμως είναι αυτές οι περιγραφές, που δίνονται μέσα από την ίδια την εικόνα, αν παρουσιάζουν με ακρίβεια και με όλες τις λεπτομέρειες το ίδιο το θέμα.

  Αυτό είναι το βασικό κλειδί της φωτογραφίας: Να μπορεί να επικοινωνήσει το χρήσιμο κομμάτι του περιεχομένου με τον πιο πρακτικό και ολοκληρωμένο τρόπο. Γι’ αυτό και πάντοτε υπάρχει αυτή η διπλή διάστασή της: Από τη μία η καλλιτεχνική πλευρά της και από την άλλη το κομμάτι της επικοινωνίας.

  Ακόμη και σε μια στιγμή χαράς, η φωτογραφία είναι ένα μέσο επικοινωνίας, αφού αποτυπώνει την πληροφορία αυτή και τη μεταφέρει σε όποιον τη βλέπει. Προσπαθεί έτσι ο φωτογράφος να δημιουργήσει στην πράξη έναν κώδικα ικανό να διαμοιράσει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της στιγμής. Αυτό όμως δεν είναι πάντα εφικτό.

  Στο ζητούμενο, ειδικότερα, της επικοινωνίας πληροφοριών, όπως ένα κείμενο μπορεί να μεταφέρει στον αναγνώστη το σύνολο των επιθυμητών πληροφοριών, αλλά μπορεί και να είναι απολύτως καταστροφικό στο κομμάτι της επικοινωνίας, αν παρεκκλίνει η συγγραφή του από τον στόχο, ή αν ο συντάκτης του χρησιμοποιήσει λάθος στοιχεία, έτσι και η φωτογραφία θα πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένες τεχνικές, οι οποίες και οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα της ξεκάθαρης μετάδοσης της πληροφορίας.

  Εδώ πλέον η καλλιτεχνική πλευρά της εικόνας είναι συμπληρωματική -αλλά εξίσου σημαντική- προσθέτοντας καλαισθησία και τέρψη στο μάτι του θεατή. Η τεχνική όμως είναι το απαιτούμενο συστατικό, ώστε το μήνυμα να φτάσει με τον αρτιότερο τρόπο στο κοινό του.

  Και για να προλάβουμε εύκολα ή λάθος συμπεράσματα: Όχι, δεν μιλάμε για το αν «κάηκε το φιλμ» (out of date -ίσως καλύτερα, αν προέκυψε σφάλμα στην κάρτα μνήμης), ή αν το δάχτυλο του φωτογράφου, ή το καπάκι της μηχανής, πέρασε μπροστά από τον φακό. Μιλάμε περισσότερο για το αν, για παράδειγμα, το ζητούμενο ήταν η απεικόνιση των στοιχείων ενός προϊόντος και στη φωτογραφία αποτυπώθηκε τελικά μόνο ο χώρος παρασκευής…

  Σίγουρα το παράδειγμα αυτό είναι κραυγαλέο, αλλά είναι πιο σύνηθες από όσο μπορείτε να φανταστείτε. Όταν μιλάμε ειδικότερα για επαγγελματική φωτογράφιση, πολύ μικρότερα σφάλματα μπορούν να οδηγήσουν ένα project στην αστοχία. Δεν υπάρχει όμως λόγος να μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες, αυτές ανήκουν στις υποχρεώσεις του επαγγελματία φωτογράφου.

  Η επαγγελματική φωτογραφία στον τομέα του marketing παίζει ουσιαστικό ρόλο στην επιτυχή προώθηση ενός προϊόντος, μιας υπηρεσίας, ή ενός χώρου. Στην Artware παίρνουμε την εικόνα στα σοβαρά, πέρα κι από το εύκολο πλαίσιο της δημιουργίας εντυπώσεων. Ζητούμενο για εμάς είναι το επιτυχημένο αποτέλεσμα της προβολής όλων των δεδομένων που μας ζητά ο πελάτης.

  Πώς το πετυχαίνουμε αυτό; Το άριστα καταρτισμένο προσωπικό μας, με ιδιαίτερη αφοσίωση στο μέσο και στην τέχνη, φροντίζει να μελετήσει και να αποτυπώσει τη ζητούμενη εικόνα, με τη χρήση πάντα του πιο σύγχρονου επαγγελματικού εξοπλισμού. Από το στήσιμο της σκηνής και του αντικειμένου λήψης, μέχρι και την τελική επεξεργασία του οπτικού αποτελέσματος, φροντίζουμε κάθε απαιτούμενη λεπτομέρεια, με στόχο όχι μόνο να αποτυπώσουμε την πιο ολοκληρωμένη και καλαίσθητη εικόνα, αλλά να δημιουργήσουμε μια μοναδική οπτική εμπειρία!

  Στον τομέα της φωτογραφίας, η Artware προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο οπτικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων υπάρχουν οι κατηγορίες της φωτογράφισης προϊόντων, και για τη διαδικτυακή παρουσίασή τους στο ηλεκτρονικό κατάστημά σας, η φωτογράφιση τροφίμων, η φωτογράφιση τουριστικών εγκαταστάσεων, ο τομέας της φωτογραφίας μόδας, αλλά ακόμη και οι υπηρεσίες της αεροφωτογράφισης και της αρχιτεκτονικής φωτογραφίας.

  Στην Artware στοχεύουμε στη μοναδικότητα του αποτελέσματος. Είμαστε στη διάθεσή σας για να δημιουργήσουμε για εσάς το πιο ολοκληρωμένο οπτικό θέαμα, προσφέροντας στο κοινό και στους πελάτες σας την απόλυτη οπτική αποτύπωση και ανάδειξη των υπηρεσιών και των προϊόντων σας.