SCROLL TO TOP
Κατασκευή Ιστοσελίδας με WordPress
Κατασκευή Ιστοσελίδας με WordPress

Κατασκευή Ιστοσελίδας με WordPress

Δημιουργώντας μία ιστοσελίδα ο μόνος περιορισμός που θέλουμε να συναντούμε μπροστά μας είναι τα όρια της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Όπως και αν το δούμε, είμαστε άνθρωποι που δεν θέλουμε να μας επιβάλουν άλλοι τεχνητά -και εν προκειμένω τεχνικά- όρια.

Κάθε άτομο έχει τις δικές του ανάγκες, και κάθε ταυτότητα τα δικά της χαρακτηριστικά. Τα έτοιμα πρότυπα ιστοσελίδων διαθέτουν ελάχιστες δυνατότητες μετατροπής, ώστε να καλύψουν την κάθε ιδιαιτερότητα. Έτσι, η μόνη μας επιλογή είναι να αποφύγουμε την τυποποιημένη αναπαραγωγή τους.

Η αναγκαιότητα όμως της ξεχωριστής δημιουργίας δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τα ιδιαίτερα δεδομένα παρουσίασης της κάθε περίπτωσης. Έχει να κάνει κυρίως με κάτι ακόμη πιο σημαντικό, το οποίο δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά. Και αυτό είναι πολλές φορές το κομμάτι που συχνά μπορεί να θεωρηθεί τόσο αυτονόητο, ώστε να ξεφύγει εντελώς από την προσοχή του δημιουργού: Η παρουσία ενός προσώπου ή μίας επιχείρησης στο διαδίκτυο είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας με γνώμονα τον ίδιο τον άνθρωπο.

Κι όταν μιλούμε για τον άνθρωπο, αποφεύγοντας τους τεχνικούς όρους της επικοινωνίας, μας απασχολεί το κοινό και η πρόσληψη της προβολής. Είναι απολύτως λογικό να μην το έχεις σκεφτεί. Το διαδίκτυο μοιάζει με μια σκηνή θεάτρου και όχι με μία βιτρίνα. Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε κάθε οπτική, να μελετά την κάθε τοποθέτηση μέσα στο σκηνικό και να κρίνει τα δεδομένα σε σχέση με τις δικές του προσωπικές ανάγκες. Η μόνη διαφορά είναι πως το «εισιτήριο» κόβεται μετά την παρακολούθηση του «θεάματος».

Έτσι, στόχος μας είναι το «θεαματικό», αλλά -προσοχή!- όχι το υπερβολικό. Το θεαματικό ορίζεται ως κάτι άξιο να παρακολουθηθεί από το κοινό, κάτι που μπορεί να τραβήξει το μάτι του θεατή, που μπορεί να αντικατοπτρίσει τις δικές του επιθυμίες ώστε να το προτιμήσει.

Ένα από τα βασικά εργαλεία μας στον σχεδιασμό είναι το WordPress. Αυτό μας δίνει την ελευθερία να προσαρμόζουμε τη δομή και το περιεχόμενο στα μέτρα των απαιτήσεων, χωρίς να θυσιάζουμε τις ουσιαστικές λεπτομέρειες. Εκπροσωπούμε την καινούργια αντίληψη, την αμεσότητα με το κοινό, τη συνομιλία. Πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να γίνουμε πιο κατανοητή στον επισκέπτη του ιστοχώρου;

Με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της ιστοσελίδας και τη στρατηγική επιλογή τοποθέτησης του περιεχομένου, η εικόνα της ιστοσελίδας θα πρέπει να παραμένει ξεκάθαρη, κατανοητή και ολοκληρωμένη. Αυτό σημαίνει πώς δεν υπάρχουν περιθώρια για περιττά στοιχεία έτοιμων προτύπων, αλλά ούτε και για τυποποιημένες παρουσιάσεις.

Η ελευθερία που μας δίνει η χρήση του WordPress για την ιστοσελίδα μας είναι μέσα στα βασικά προτερήματα χρήσης της πλατφόρμας. Από τον σχεδιασμό της βάσης, μέχρι και τη διαχείριση, υπάρχει η ταχύτητα και η δυνατότητα φορητότητας ως προς την πρόσβαση του δημιουργού ή του διαχειριστή. Αυτό επιτρέπει την ολοκληρωτική δημιουργία και σχεδίαση της ιστοσελίδας από εμάς, χωρίς τη χρήση έτοιμων προτύπων. Τα συμβατά επιπρόσθετα εργαλεία μάς επιτρέπουν τον λειτουργικό σχεδιασμό του ιστοχώρου με τη διασφαλισμένη διασύνδεση των όποιων απαιτούμενων εφαρμογών, ενώ ακόμη και στο κομμάτι της ενημέρωσης του περιεχομένου της ιστοσελίδας, η πλατφόρμα επιτρέπει τη σύνδεση από οποιονδήποτε υπολογιστή, ακόμη και με τη χρήση πολλαπλών λογαριασμών.

Τέλος, το WordPress είναι αποδεδειγμένα η πιο φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης πλατφόρμα. Το τμήμα προγραμματισμού της Artware έχει τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, ώστε να διασφαλιστεί σε απόλυτο βαθμό το θετικό αποτέλεσμα ενός SEO optimization.

Στην Artware δεν σχεδιάζουμε απλά ιστοσελίδες. Δίνουμε τη δική σας μοναδική εικόνα μέσα από την εμπεριστατωμένη δημιουργία και τη δημιουργική ελευθερία των μέσων.