SCROLL TO TOP
6 πλεονεκτήματα στην κατασκευή ιστοσελίδων με WordPress

6 πλεονεκτήματα στην κατασκευή ιστοσελίδων με WordPress

«Κατασκευάζουμε την ιστοσελίδα σε WordPress». Αν ενδιαφέρθηκες για τον σχεδιασμό ιστοσελίδας, για εσένα ή για την εταιρεία σου, τότε έχεις σίγουρα ακούσει ή διαβάσει αυτή τη φράση, ή έστω έχεις συναντήσει κάπου το όνομα του WordPress. Τί σημαίνει όμως «web development με WordPress» και, ακόμη περισσότερο, γιατί είναι καλό όταν το ακούς;

Το WordPress είναι ένα CMS (ContentManagementSystem), ή, στα ελληνικά, Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου, ή σε πιο απλά ελληνικά: μία διαδικτυακή εφαρμογή, η οποία σου επιτρέπει την προσθήκη / τροποποίηση / επεξεργασία του περιεχομένου μιας ιστοσελίδας. Αν και πάλι δεν είναι κατανοητό αυτό, το WordPress είναι η βάση πάνω στην οποία μπορεί να κατασκευαστεί μία ιστοσελίδα, να υλοποιηθεί δηλαδή το Web Design, και το εργαλείο με το οποίο μπορείς να επεξεργαστείς όλο το περιεχόμενο του website σου.

3 στα 5 website που επισκέπτεσαι καθημερινά είναι «χτισμένα» σε WordPress. Για την ακρίβεια, το 65,3% των ιστοσελίδων με αναγνωρίσιμο CMS είναι κατασκευασμένα με WordPress. Και αν αυτό θέλουμε να το δούμε σε βάθος χρόνου, το WordPress σημειώνει κατά μέσο όρο, από το 2011, ετήσια αύξηση 12% στην επιλογή των Web Developers ως το σύστημα που χρησιμοποιούν για την κατασκευή ιστοσελίδας.

Γιατί όμως το WordPress είναι τόσο δημοφιλές;

Τα agencies, οι web developers, οι ίδιες οι επιχειρήσεις, ακόμη και οι …μηχανές αναζήτησης επιλέγουν, εμπιστεύονται και αγαπούν το WordPress. Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους, οι οποίο στηρίζονται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του WordPress ως CMS. Aς δούμε μερικά από τα βασικότερα:

 1. Το WordPress είναι εύκολο στη χρήση.
  Όταν η κατασκευή ιστοσελίδας γίνεται με WordPress, το πρώτο που θεωρείται δεδομένο είναι ότι το website έχει ένα εξαιρετικά φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον διαχείρισης. Κι αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί δεν χρειάζεται να έχεις γνώσεις και εμπειρία προγραμματιστή, ώστε να μπορείς να ανεβάσεις ή να αλλάξεις κάτι στην ιστοσελίδα σου.

  Το WordPress έχει ενσωματωμένα όλα τα βασικά εργαλεία για να μπορέσεις να επεξεργαστείς το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, χωρίς να πειράξεις ούτε γραμμή κώδικά. Γενικά, όλο το διαχειριστικό περιβάλλον του είναι απόλυτα κατανοητό και απλό, τόσο που μοιάζει σχεδόν οικείο από σε έναν ελάχιστα έως καθόλου έμπειρο χρήστη.
 2. Το WordPress έχει μία μεγάλη κοινότητα από χρήστες και developers.
  Αυτή τη στιγμή, αν μετατρέψουμε τα στατιστικά σε πραγματικούς αριθμούς, υπάρχουν περισσότερα από 835.000.000 website σε WordPress. Αν αυτό το πολλαπλασιάσουμε με τον αριθμό των ανθρώπων που σχετίζονται με την κατασκευή και στη συνέχεια με τη διαχείριση κάθε μίας από αυτές τις ιστοσελίδες, τότε είναι εύκολο να καταλάβουμε το μέγεθος της «κοινότητας» του WordPress τόσο ως προς τους web developers, όσο και ως προς τους χρήστες.

  Η μεγάλη και ενεργή κοινότητα του WordPress έχει 2 βασικές συνέπειες:
  • Ταχύτερη εξέλιξη εργαλείων και διαθέσιμων μέσων.
  • Μεγάλο πλήθος επιλογών σε themes, plug-ins και γενικά διαθέσιμων «λύσεων».
 3. Το WordPress …πάει με όλα!
  Όχι, δεν είναι σαν παλιά διαφήμιση αναψυκτικού, αλλά κυριολεκτικά το WordPress είναι η ιδανική επιλογή για κάθε τύπο ιστοσελίδας. Το διαφημίζουν ως ευέλικτο και εύκολο στην προσαρμογή, και όχι άδικα, καθώς το WordPress μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη επεξεργασίας περιεχομένου: από κείμενο, εικόνα και πολυμέσα, μέχρι προϊόντα -αφού υπάρχουν πάμπολλες επιλογές σε ecommerce plugin (έχεις ακούσει σίγουρα για το WooCommerce), οι οποίες είναι πλήρως προσαρμόσιμες στις ανάγκες του eshop και στις παραμέτρους των προϊόντων. Έτσι, είτε πρόκειται για επαγγελματική σελίδα, είτε για eshop, είτε ακόμη και για κάτι πιο …υβριδικό, όπως μία λειτουργική ιστοσελίδα ξενοδοχείου, το WordPress αποτελεί ιδανική βάση.

  Αλλά δεν είναι μόνο θέμα web development, είναι εξαιρετικά φιλικό για κάθε web design σχεδιασμό. Τόσο ως προς τη δομή της ιστοσελίδας, όσο και ως προς τη διαμόρφωση του περιεχομένου, το WordPress είναι εξαιρετικά ευέλικτο ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται εύκολα και αποτελεσματικά. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία ιστοσελίδα σύμφωνα με τις ανάγκες της επικοινωνίας και του περιεχομένου και όχι να περιορίσουμε τη στρατηγική μας λόγω έλλειψης ή κόστους επιλογών στην υλοποίηση.
 4. Το WordPress βοηθάει το website να βγαίνει ψηλότερα στις αναζητήσεις.
  Θέλεις η ιστοσελίδα σου να βγαίνει ψηλότερα από τον ανταγωνισμό σου στις λίστες αποτελεσμάτων, σε κάθε αναζήτηση. Το WordPress σε βοηθάει να το καταφέρεις. Δεν πρόκειται για σενάριο συνωμοσίας, ούτε για «ειδική μεταχείριση». Όταν υπάρχει σωστό SEO στο περιεχόμενο, αλλά και τα σωστά keywords και meta, το WordPress σού δίνει όλα τα εργαλεία για να τα πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα στο υψηλότερο «ρανκάρισμα» της ιστοσελίδας σου, με:
  • Καθαρή δομή κώδικα, που κάνουν τις μηχανές αναζήτησης να «κατανοήσουν» το περιεχόμενο.
  • Εργαλεία για meta tags, heading & titles, meta descriptions και ενσωμάτωση keywords.
  • Ενσωματωμένα εργαλεία για διαμόρφωση SEO-friendly URL, που ενισχύονται με την παρουσία των keywords.
  • Συμβατότητα με εργαλεία και plugin που μπορούν να βοηθήσουν στο SEO της ιστοσελίδας, γενικότερα.
 5. Στο WordPress η ασφάλεια είναι προτεραιότητα.
  Θέλεις το website σου να είναι ασφαλές. Γι’ αυτό και το WordPress είναι μία από τις πιο ασφαλείς επιλογές: Αναβαθμίζεται συνεχώς, καλύπτοντας άμεσα οποιοδήποτε κενό ασφαλείας προκύψει, αλλά και μέσα από τη μεγάλη κοινότητα που έχει συγκεντρώσει ως πλατφόρμα, προσφέρει λύσεις ασφαλείας με εξειδικευμένα plug-in που καλύπτουν κάθε ανάγκη.

  Οι δικλείδες ασφαλείας που προσφέρει το WordPress για την κάθε ιστοσελίδα είναι επίσης ένα από τα ιδιαίτερα θετικά χαρακτηριστικά του. Μεταξύ των άλλων περιλαμβάνουν:
  • Καταγραφή δραστηριότητας πρόσβασης
  • Διαβαθμισμένα ως προς το επίπεδο πρόσβασης account
  • Έξυπνη δημιουργία back-up
  • Εύκολη διαδικασία ανάκτησης από back-up
  • Έξυπνο διαχειριστικό και ενημερώσεις ασφαλείας
 6. Το κόστος του WordPress είναι πιο προσιτό από άλλες λύσεις.
  Κατασκευάζοντας μία ιστοσελίδα με WordPress σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης – διαχειριστής της ιστοσελίδας έχει πρόσβαση σε μία πλατφόρμα με open-source υλικό που του προσφέρει αρκετά εργαλεία που καλύπτουν ένα αρκετά μεγάλο λειτουργικό εύρος, και είναι όλα έτοιμα να προστεθούν στην ιστοσελίδα.

  Έτσι, όταν ψάχνεις να προσθέσεις ένα επιπλέον λειτουργικό χαρακτηριστικό, σίγουρα σε αυτά τα εργαλεία θα βρεις τη λύση που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ακόμη κι αν χρειαστεί να αγοράσεις κάποια από αυτά, ως plug-in, σίγουρα θα κερδίσεις και σε χρόνο και σε χρήμα, αντί να ζητήσεις, ως εναλλακτική, από τον web developer να σου τα κατασκευάσει εξ ολοκλήρου από την αρχή, να τα κάνει συμβατά με την ιστοσελίδα σου και να τα ενσωματώσει.

Ως Artware δείχνουμε ιδιαίτερη αγάπη στο WordPress για όλους τους παραπάνω (και άλλους τόσους) λόγους. Κι αυτό γιατί μέσα από το WordPress βγαίνεις εσύ τελικά κερδισμένος, παίρνοντας ακριβώς την ιστοσελίδα που χρειάζεσαι, έτσι όπως την έχει ανάγκη η εταιρεία σου, όπως τη ζητάει το κοινό στόχευσής σου και όπως μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις εσύ, με τον καλύτερο τρόπο, για την επιτυχημένη προβολή και ανάδειξή σου.

Και δεν είναι μόνο ότι, για την κατασκευή ιστοσελίδων, μία ιστοσελίδα WordPress είναι πιο εύκολη στη διαχείριση, φιλική ως προς τις μηχανές αναζήτησης, ή οικονομική ως προς το κόστος κατασκευής ιστοσελίδας, δίνοντας παράλληλα και τη δυνατότητα προώθησης μέσω content, με δημιουργία blog, ή μέσω της εύκολης συνδεσιμότητάς με Social Media και Marketing Tools. Είναι και για το web design που μπορείς πιστά και εύκολα να υλοποιήσεις, με κορυφαίο responsiveness και απόλυτη συμβατότητα με κάθε τύπο συσκευής.

Εμείς, στην Artware, μαζί με την κορυφαία λειτουργικότητα, θέλουμε να προσφέρουμε και την απαράμιλλη αισθητική στον σχεδιασμό ιστοσελίδας. Μία αισθητική που συμβαδίζει απόλυτα με τα οπτικά μέσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αντίστοιχης επιχείρησης. Γι’ αυτό και το WordPress είναι κορυφαίος σύμμαχός μας, προσφέροντας εξαιρετική ευελιξία, ταχύτητα και πιστότητα στην απόδοση ακόμη και του πιο σύνθετου σχεδιασμού.

Είτε πρόκειται για ένα μεγάλο project που αφορά στην ιστοσελίδα κάποιας βιομηχανίας, είτε για απλές κατασκευές website, αλλά ακόμη και για αποτελεσματικά και εύχρηστα eshop, η Artware είναι δίπλα σου με ολοκληρωμένες λύσεις σχεδιασμού ιστοσελίδας και κατασκευής website με WordPress. Επικοινώνησε τώρα μαζί μας για να συζητήσουμε τις δικές σου ανάγκες!