SCROLL TO TOP
Φωτογραφικός εξοπλισμός, …το μέγεθος μετράει;
Φωτογραφικός εξοπλισμός, …το μέγεθος μετράει;

    Φωτογραφικός εξοπλισμός, …το μέγεθος μετράει;

    Μας αρέσει να μοιραζόμαστε μαζί σας όλες τις διαδικασίες που ακολουθούμε για την υλοποίηση των έργων που αναλαμβάνουμε. Η φωτογράφιση είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι των υπηρεσιών που προσφέρουμε και συνδέεται άμεσα με τις υπόλοιπες. Έτσι, ο φωτογραφικός εξοπλισμός είναι κατ’ επέκταση αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

    Ξεκινήσαμε πρόσφατα να αναρτούμε στα κοινωνικά δίκτυα τα σετ του εξοπλισμού που χρησιμοποιούμε σε κάθε πρότζεκτ, και κάποιοι από εσάς είχατε την απορία εάν κάποιος χρειάζεται τόσο εξειδικευμένο εξοπλισμό για να εργαστεί ως φωτογράφος. Λοιπόν, η απάντηση είναι απλή: Όταν εργάζεσαι ως φωτογράφος για μία εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει πληθώρα φωτογραφικών εργασιών με διαφορετικές ανάγκες, τότε ναι. Εάν όμως ασχολείσαι αποκλειστικά με ένα θέμα (π.χ. πορτραίτο), τότε δεν χρειάζεσαι τόσο πολύ εξοπλισμό για να έχεις αξιοπρεπή αποτελέσματα.

    Ας επιστρέψουμε όμως στην περίπτωση της εταιρείας. Ο κάθε πελάτης έχει εντελώς διαφορετικές ανάγκες, και εμείς θέλουμε πάντα να προσφέρουμε την καλύτερη ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς που θα μπορούσαν να ζητηθούν λόγω απουσίας του κατάλληλου εξοπλισμού. Όμως, εντάξει, ας πούμε όλη την αλήθεια: Είμαστε και λίγο παραπάνω παθιασμένοι με τη φωτογραφία, και έτσι προσέχουμε ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια.

    Christian Artesio Photoshooting

    Αλλά, ας προσπαθήσω να γίνω λίγο πιο κατανοητός δίνοντας ένα παράδειγμα: Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχουμε 2 εξαιρετικά ταλαντούχους καπετάνιος, οι οποίοι έχουν να διανύσουν ακριβώς την ίδια απόσταση με το ίδιο φορτίο. Ο ένας όμως έχει στη διάθεσή του ένα μεγάλο και γρήγορο πλοίο, ενώ ο άλλος έχει ένα μικρότερο και πιο αργό σκάφος. Και οι δύο θα ολοκληρώσουν την δουλειά τους· ο καπετάνιος όμως με το μεγάλο και γρήγορο σκάφος θα την ολοκληρώσει πιο γρήγορα και με ένα μόνο δρομολόγιο, ενώ ο καπετάνιος με το μικρότερο σκάφος θα χρειαστεί πολλαπλάσιο χρόνο, περισσότερα δρομολόγια και ακόμη περισσότερα καύσιμα.

    Ας φέρουμε τώρα το παραπάνω παράδειγμα στα μέτρα και στις ρεαλιστικές συνθήκες μιας επιχείρησης. Πρακτικά αυτό για τον πελάτη σημαίνει ότι η δουλειά του θα γίνει σαφώς πιο γρήγορα και με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Σε κάθε αντίθετη περίπτωση, φανταστείτε να χάνατε πωλήσεις επειδή οι φωτογραφίες δεν εξυπηρετούν τον σκοπό για τον οποίο τραβήχτηκαν. Τα τρόφιμα να μην είναι ζωντανά και να μην να σου ανοίγουν την όρεξη από την φωτογραφία, τα δωμάτια του ξενοδοχείου να μην δείχνουν τόσο φιλόξενα, λόγω του ότι δεν χρησιμοποιήθηκε ο κατάλληλος εξοπλισμός και δεν συνοδευόταν και από τις κατάλληλες γνώσεις του φωτογράφου. Έτσι βγαίνουν όλοι χαμένοι, και ο φωτογράφος και ο επιχειρηματίας.

    Συμπερασματικά λοιπόν, όπως υπάρχει το κατάλληλο όχημα για την κατάλληλη δουλειά, έτσι υπάρχει και ο κατάλληλος εξοπλισμός για το κατάλληλο project. Μπορεί το μάτι κάποιου που δεν ασχολείται με την φωτογραφία να βλέπει 20 φακούς διαφορετικούς και να μην κατανοεί τις διαφορετικές τους λειτουργίες, για τον επαγγελματία φωτογράφο όμως έχει πολύ μεγάλη διαφορά από φακό σε φακό, από φωτογραφική μηχανή σε φωτογραφική μηχανή, από τρίποδο σε τρίποδο.

    Έτσι, είναι αναγκαίο για εμάς να επενδύουμε συνεχώς ένα τόσο μεγάλο budget σε εξοπλισμό, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό που αγαπάμε τόσο πολύ, και να το κάνουμε καλύτερα για εσάς και όχι μόνο για εμάς.